Reflectie-isolatie: de basis

De basis van het verduurzamen van uw woning is natuurlijk pérfect isoleren, immers dat wat je niet verliest aan warmte hoef je ook niet bij te verwarmen. Bij de traditionele isolatiematerialen (glas/steenwol, purschuim, eps, pir, etc.) ondervindt warmte weerstand, maar uiteindelijk vindt de warmte de weg door het isolatiemateriaal heen. Gaffert is met ComfortLogic op zoek gegaan naar een beter, krachtiger en innovatiever principe: isoleren op basis van reflectie.

Hoe werkt het?
Het belangrijkste bestandsdeel in reflectie isolatiemateriaal is aluminium. Aluminium reflecteert namelijk 98% stralingswarmte terug de woning in. Vergelijk het met bijvoorbeeld een aluminium onderkoelingsdeken, de werking van een thermosfles of het gebruik van aluminium keukenfolie.

Waarom zouden we dezelfde krachtige eigenschap van aluminium niet toepassen om ons huis perfect te isoleren? Overigens is de toepassing niet nieuw. In de landen om ons heen, daar waar verwarmen nog veel duurder is dan bij ons in Nederland, wordt al jarenlang veel beter geïsoleerd met de techniek van reflectie. En waar we in de winter de warmte maximaal binnenshuis houden, zorgen we ervoor dat in de zomer de zonnewarmte juist naar buiten teruggekaatst wordt en het in uw woning heerlijk koel blijft.

Het materiaal
Het meerlaags isolatiemateriaal is opgebouwd uit meerdere lagen zuiver aluminium die ieder gevolgd worden door een laag stilstaande lucht. Hierdoor wordt een optimale effectiviteit bereikt met minimale materiaaldikte. Het materiaal is aan de hand van zorgvuldig marktonderzoek door ons geselecteerd op basis van prestatie en betrouwbaarheid en veiligheid. Mede hierdoor kunnen wij isolatiewaarden realiseren die vergelijkbaar zijn met nieuwbouw.

Kortom: met ComfortLogic leggen wij dé basis voor energieneutraal wonen en bent u klaar op de toekomst!